Apple a înregistrat câştiguri de aproape 5 ori mai mari din vânzarea de telefoane în comparaţie cu Samsung

1484

Faptul că Apple face bani frumoşi din vânzarea de telefoane nu este o surpriză pentru nimeni. Nu există compania mai profitabilă pe această piaţă, mai ales dacă ne uităm şi la volumul de vânzări. Dar ce a reuşit în 2016 este incredibil.

Potrivit celei mai recent analize realizate de compania de cercetare Strategy Analytics, Apple a acaparat in jur de 80% din profitul operaţional generat de piaţa smartphone, care s-a ridicat în 2016, la aproape 54 de miliarde de dolari. Asta înseamnă un profit operaţional de aproximativ 44,9 de miliarde de dolari.

Rezultatul este uriaş în comparaţie cu ce au reuşit rivalii de la Samsung. Compania sud-coreeană a atras peste 8,2 miliarde de dolari din profitul operaţional al pieţei. Samsung are o scuză bună pentru rezultatul modest, şi anume ghinionul care s-a numit Galaxy Note 7.

Pe lângă aceşti doi rivali, Hauwei a reuşit să atragă şi ea aproape 930 de milioane de dolari, ceea ce înseamnă o cotă de circa 1,6% din profitul operaţional generat de piaţă. Oppo şi vivo, două branduri ale aceluiaşi grup, BBK Electronics, au reuşit să atragă şi ele 1,5%, respectiv 1,3% din câştigurile pieţei.