Apple a găsit soluția pentru senzorul de amprentă de pe iPhone 8

- Adrian Ungureanu
870

După cum bine știți, Apple a încercat să instaleze senzor de amprentă integrat în display-ul iPhone-ului aniversar, dar cum tehnologia încă nu este pusă la punct, la fel ca și cei de la Samsung, a renunțat la idee.

Acum, cele mai noi zvonuri spun că Apple nu s-ar fi hotărât asupra design-ului final al telefonului, pentru că nu ar dori să lanseze iPhone 8 fără Touch ID și să mizeze doar pe Face ID, o tehnologie complet nouă și care trebuie să demonstreze că este viabilă și sigură.

Din acest motiv lansarea ar putea fi amânată pentru luna noiembrie. Dar suntem deja în luna august, iar procesul de producție este mai complicat decât în cazul modelelor 7s și 7s Plus și va lua mai mult pentru a asigura un stoc suficient de telefoane pentru a prinde Black Friday și sezonul de cumpărături din luna cadourilor.

În aceste condiții, cele mai noi zvonuri sugerează că Apple a găsit o soluție inedită. Dacă vă aduceți aminte, Apple a lăsat în urmă cu ceva timp MacBook-urile doar cu un amărât de port USB Type-C folosit și pentru alimentarea acestuia, iar clienții au fost nevoiți să cumpere adaptoare cu mai mulți conectori. De asemenea, cu siguranță vă aduceți aminte și de renunțarea la mufa audio jack și cum clienții au fost nevoiți să cumpere alte adaptoare.

Ei bine, Apple a venit cu ideea să lase iPhone 8 fără senzorul de amprentă pentru a demara producția și va introduce în cutia telefonului și un dongle cu senzor de amprentă care va putea fi conectat la portul Lightning. Acesta nu va avea dimensiuni foarte mari, așa că utilizatorii îl vor putea transporta fără probleme în buzunar sau în geantă.

Primii 100.000 de cumpărători vor primii gratis acest dongle, dar ceilalți vor plăti în plus 100 de dolari, așadar prețul final al noului iPhone 8 va fi de 1.300 de dolari. Clienții nu vor avea posibilitatea să opteze pentru a nu-l cumpăra, deoarece Touch ID dongle-ul va fi inclus obligatoriu în cutia telefonului.

De ce? Pentru că setarea inițială se face cu senzorul de amprentă, etapă obligatorie introdusă în iOS 11, pentru că Apple a vrut să se dea mare că a integrat senzorul de amprentă în ecran și a vrut să se asigure că toată lumea va folosi măcar o dată noul senzor de amprentă.

Noroc că etapa poate fi efectuată cu orice tip de senzor de amprentă, pentru că e prea târziu să mai rescrie codul. Programatorii care se ocupă de securitatea iOS 11 și-au luat tichete de vacanță pentru luna septembrie prin programul ”Litoralul pentru toți” și își vor petrece concediul în stațiunile din Vama Veche și 2 Mai pentru că este mai ieftin.

Evident, acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Felicitări ”nebunilor” de la Product Hunt că s-au gândit să posteze imaginea folosită ca ilustrație la acest articol.