Apple a depus un patent pentru un ”dispozitiv electronic cu display flexibil”

- Adrian Ungureanu
401

Este din ce în ce mai clar că producătorii de telefoane mobile se pregătesc de o nouă schimbare majoră în următorii ani, iar ideea de dispozitive flexibile pare să fie obiectivul marilor companii.

Samsung, LG, Huawei vor telefoane cu ecrane flexibile. Apple nu putea să lipsească, deși compania americană nu s-a grăbit să urmeze trendurile din piață. Probabil că nu o va face, dar își pregătește terenul.

Vă mai povesteam și cu ceva timp în urmă că LG se pregătește de producția de display-uri și de componente flexibile pentru anul 2020, care vor fi livrate către Apple pentru un iPhone cu ecran flexibil.

Tehnologia, însă, s-ar putea să vină de la Apple, iar LG să producă după patentele celor de la Apple. Compania americană a depus actele pentru obținerea unui nou patent pentru un ”dispozitiv electric cu display flexibil”. Așa a fost denumită invenția din patent. LG are și ea propriul patent pentru smartphone flexibil. 

Evident, când au văzut acest patent, zvonacii au spus că este clar pentru iPhone-un flexibil ce va fi lansat în 2020. Ilustrațiile nu ne spun prea multe. Vedeți în dreapta zona din display marcată ca fiind porțiunea cea flexibilă. Este foarte posibil ca doar acel segment din tot display-ul să fie flexibil, astfel încât să permită plierea întregului dispozitiv.

Rămâne de văzut ce va fi, pentru că până în 2020, mai e ceva timp.