Apple a anunțat că angajează ingineri pentru a dezvolta propriile procesoare grafice

- Adrian Ungureanu
189

Se pare că ruptura dintre Apple și britanicii de la Imagination Technologies este o certitudine. Nu știm ce s-a întâmplat între compania de la Cupertino și dezvoltatorul britanic de procesoare grafice, dar este clar că americanii nu glumesc.

Săptămâna trecută notam că Apple vrea să-și dezvolte propriile procesoare grafice, gigantul american anunțându-i deja pe cei de la Imagination Technologies că în maximum doi ani nu va mai apela la serviciile lor. Inițial Apple a vrut să cumpere compania britanică, dar ceva s-a întâmplat din toamna anului trecut și până la începutul acestui an.

Se pare că totul ar pleca de la faptul că Apple nu mai este de acord să plătească redevențele mari pentru patentele companiei britanice, așa că vrea să-și dezvolte propriile procesoare grafice. Oficialii companiei britanice au declarat săptămâna trecută, imediat după ce se aflase de anunțul Apple, că nu crede că americanii vor face acest lucru pentru că după ce a cerut mai multe detalii, gigantul american nu a oferit niciun răspuns.

Totuși, gluma să îngroașă pentru Imagination, ale cărei acțiuni se prăbușise la bursa londoneză cu peste 70% la primele ore ale ședinței de tranzacționare din ziua de luni, 3 aprilie. Valoarea titlurilor Imagination și-a revenit după replica șefilor companiei, dar după noile decizii ale celor de la Apple investitorii de pe bursa londoneză își vor pierde cu siguranță încrederea în compania britanică.

Apple tocmai anunțat pe site-ul subsidiarei din Marea Britanie că angajează ingineri hardware, pentru ”recent formata echipă de soluții grafice”. Este cea mai concretă dovadă că Apple chiar vrea să-și dezvolte propriile procesoare grafice, care ar putea fi instalate chiar pe iPhone-urile ce urmează să fie lansate în 2018. Dacă nu reușesc în 2018, cel târziu în 2019 Apple ar putea lansa primele telefoane cu propriile procesoare grafice.