App Store aduce încasări record pentru Apple – 28,5 miliarde de dolari

- Adrian Ungureanu
308

App Store este o adevărată fabrică de bani pentru Apple şi dezvoltatorii care au aplicaţii în magazinul dedicat dispozitivelor cu iOS la bord. Apple tocmai a făcut calculele pentru 2016, iar rezultatul este unul ameţitor.

Potrivit datelor citate de cei de la Wall Street Journal, App Store a generat în anul care s-a încheiat încasări de 28,5 miliarde de dolari, o cifră uriaşă, una la care cei de la Google doar visează.

Din aceşti bani, puţin peste 20 de miliarde de dolari, sunt redirecţionaţi de Apple către dezvoltatorii de aplicaţii, iar partea sa de 30%, adică ceva mai multe 8 miliarde de dolari, intră în visteria companiei americane.

Rezultatele par să continue să fie bune şi în 2017, pentru prima zi din noul an, Apple a raportat că utilizatorii de dispozitive cu iOS (iPhone-uri, iPad-uri şi iPod-uri) au făcut achiziţii de aproape 240 de milioane de dolari. Un mod plăcut să începi anul, nu-i aşa?

Dar asta nu e tot. Calculele Apple arată că veniturile totale ale companiei au fost uriaşe în 2016. Încasările din App Store sunt doar o fracţiune din ce a reuşit să încaseze Apple. Veniturile totale au fost de 215,64 miliarde de dolari, aşa că şefii de la Cupertino se pot lăuda că au avut parte de un an bun.