Apar primele schițe cu ce ar putea fi primul flagship Nokia

240

HMD Global și Nokia au prezentat până acum trei smartphone-uri și un feature phone de la revenirea brandului Nokia pe piața telefoanelor mobile, dar dintre smartphone-uri nu a venit cu niciun flagship adevărat care să se bată cu modelele de top ale competitorilor.

Nokia 3 și Nokia 5 sunt modele entry-level, iar Nokia 6 este un model mid-range, iar între timp au mai apărut zvonuri despre alte două modele de clasă medie, Nokia 7 și 8. Asta ar însemna cinci smartphone-uri și ar mai rămâne de lansat încă 2 modele, pentru știm că HMD va lansa 7 modele Nokia în acest an.

Așadar ar mai putea fi lansate alte două modele, probabil Nokia 9 și Nokia 10. Asta în cazul în care cele două companii finlandeze nu vor veni cu o alte denumiri. Cert este că au apărut schițe cu unul dintre ele, care ar putea fi primul flagship Nokia din noua eră.

Acesta arată un model cu design ceva mai diferit față de modelele Nokia 3, 5 și 6, care în mare arată cam la fel. Modelul din schițe pare să aibă o carcasă ceva mai curbată, iar telefonul va veni cu o cameră principală duală, iar în schițe apare denumire Zeiss pe modulul de cameră, adică de la Carl Zeiss.

De aici se ridică și cel mai mare semn de întrebare asupra originii acestor schițe. Ele sunt reale, dar ar putea să nu fie din interiorul companiilor finlandeze, din moment ce HMD a negat anterior colaborarea cu producătorul german de soluții foto în perioada următoare.