Apar noi discuţii despre posibilitatea ca Apple să lanseze dispozitive VR şi AR

2120

Luna trecută apăreau primele informaţii potrivit cărora Apple şi producătorul german de soluţii optice, Carl Zeiss, ar fi semnat un parteneriat prin care să dezvolte dispozitive de realitate virtuală (VR) şi realitate augmentată (AR).

Acum informaţiile se repetă, sursa fiind aceeaşi, bloggerul Robert Scoble care afirmă că are surse credibile din vârful ierarhiei de la Apple. Adevărul e că inclusiv Tim Cook, CEO-ul celor de la Apple a dat anul trecut o declaraţie privind posibilitatea de a lansa în perioada următoare un dispozitiv de realitate augmentată o tehnologie destul de “dragă” lui Cook.

“Suntem destul de entuziasmaţi faţă de realitatea augmentată pentru perioada următoare. Credem că ne poate oferă noi oportunităţi extraordinare din punct de vedere comercial şi de a crea lucruri grozave pentru clienţii noştri” declara în vară anului trecut.

În cadrul parteneriatului cu celebrul producător german de soluţii optice, Apple va fi cea care va veni cu tehnologia necesară pentru a crea o pereche de ochelari inteligenţi, iar Carl Zeiss să vină cu lentilele necesare pentru un dispozitiv de realitate augmentată.

Revenind la Robert Scoble, acesta afirmă că din sursele sale lansarea unui dispozitiv de realitate augmentată sau realitate virtuală ar putea fi prezentat în vară, dar în acelaşi timp nu exclude nici varianta ca această lansare să fie reprogramată pentru 2018 dacă lucrurile nu vor ieşi aşa cum plănuieşte Apple.