AOC anunță monitorul G2868PQU. 28″, 4K, 1ms, HDR, FreeSync, doar 60Hz

290

AOC anunță un nou monitor de gaming cu diagonală de 28” (71.1cm) și rezoluție Ultra HD / 4K (3840×2160 pixeli): AOC G2868PQU. Display-ul aduce un panou de generație nouă de tipul TN HDR-ready cu un timp de răspuns de 1 ms, însă rata de refresh verticală este de doar 60Hz ceea ce nu îl recomandă pentru jocurile FPS competitive, în care numărul de cadre pe secundă face diferența.

Monitorul dispune de tehnologia AMD FreeSync, ce elimină blocajele cadrelor și tearing-ul imaginii cauzate de diferența dintre cadrele furnizate în joc de către placa video și refresh-ul monitorului.

Ramele subțiri ale lui G2868PQU, accentele roșii și negre, precum și suportul ergonomic cu o înălțime de 130 mm, reglabil în înălțime, subliniază construcția focalizată pentru segmentul de gaming. Acest monitor este echipat cu un nou panou de tip TN de 28” care acoperă 102% din sRGB și 82% din gama de culori AdobeRGB, iar densitatea pixelilor este de 157,35 ppi (pixel pe inci).

Suportul este reglabil la înălțimea de 130 mm, astfel încât utilizatorii pot poziționa monitorul în funcție de nevoile individuale ale acestora.

La fel ca seria AGON, G2868PQU este echipat cu următoarele caracteristici specifice pentru gaming:

  • AOC Game Color – utilizatorii pot ajusta saturația culorilor în cazul în care imaginea este monotonă sau conține o saturație fadă.
  • AOC Shadow Control – utilizatorii pot alege nivelurile de umbră, pentru a lumina zonele întunecate și invers, cu scopul de a vedea mai bine și mai detaliat zonele prea întunecate sau prea luminoase, fără a afecta întreaga imagine.
  • AOC Game Modes beneficiază de modificări specifice în funcție de fiecare gen de joc (FPS, Racing, RTS), plus 3 moduri personalizate de către utilizatori.
  • AOC Dial Point – gamerii pot plasa ținta în jocurile FPS cărora le lipsește un punct de țintire, pentru a îmbunătăți precizia.

AOC G2868PQU este disponibil începând cu luna aprilie 2019 la un preț estimativ de 1749 Lei.