Andy Rubin caută deja un cumpărător pentru Essential

- Adrian Ungureanu
397

Lucrurile nu au fost atât de roz pe piața smartphone pentru unul din părinții sistemului de operare Android, Andy Rubin, care anul trecut pe vremea asta ne capta toată atenția cu Essential Phone.

Telefonul era lansat în luna mai a anului trecut și a surprins prin designul unic, având un ecran cu un decupaj mic, în jurul camerei frontale, iar compania se anunța ca un nou competitor de piața smartphone.

Compania Essential avea în spate experiența fondatorului său Andy Rubin, un an care părea că știe în ce se bagă. Lucrurile nu au mers ca unse. În primul rând, au fost probleme cu producția așa că Essential Phone a ajuns cu întârziere în magazine.

Recepția telefonului a fost departe de a fi una călduroasă, rezultatele fiind dezamăgitoare de la bun început, probabil și din cauza prețului ridicat, 700 de dolari. Vânzările nu și-au revenit nici pe parcurs, iar compania a continuat să taie prețul telefonului pentru a lichida stocurile.

Dezvoltarea celui de al doilea telefon al companiei ar fi trebuit finalizată până acum și să începem deja să vorbit de el, dacă nu ar fi trebuit chiar prezentat până la această dată, dar procesul a fost sistat, iar Andy Rubin caută deja un potențial investitor interesat să-i cumpere compania.

Va fi destul de greu să atragă un cumpărător. În circa 9-10 luni, de când este disponibil pe piață, Essential Phone nu a atras decât circa 150.000 de cumpărători, o cifră mai mult decât modestă.

No posts to display