Android Wear 2.0 ar putea fi lansat la începutul lunii viitoare

- Adrian Ungureanu
711

Platforma software de la Google pentru ceasurile inteligente urmează să primească în sfârşit un update major, Android Wear trecând la versiunea 2.0. Ultima versiune este Android 1.5 şi a fost lansată în luna iunie, aşa că era şi timpul ca Google să aducă îmbunătăţiri sistemului de operare pentru ceasurile inteligente.

Informaţiile vin dintr-o notificare trimisă de Google către dezvoltatorii aplicaţii pentru ceasurile cu Android Wear la bord, cerându-le să întruneasă anumite condiţii pentru ca aplicaţiile lor să ruleze pe versiunea 2.0, altfel nu vor mai apărea nici în magazinul de aplicaţii Play Store.

Există şi o listă de ceasuri care vor primii update la noua versiunea de Android Wear în prima fază, mai exact 18 modele.

Huawei Watch
Huawei Watch for ladies
Moto 360 (2015)
Moto 360 Sport
LG Watch Urbane 2nd Edition LTE
LG Watch Urbane
LG G Watch R
Polar M600
Casio Smart Outdoor Watch
Nixon Mission
Tag Heuer Connected
Asus ZenWatch 2
Asus ZenWatch 3
Fossil Q Wander
Fossil Q Marshal
Fossil Q Founder
Michael Kors Access Bradshaw Smartwatch
Michael Kors Access Dylan Smartwatch

Odată cu noua versiune utilizatorii ar trebui să poată scrie mesaje pe ceasuri cu ajutorul gesturilor, adică aceştia vor desena caracterul de mână, iar software-ul îl va recunoaşte şi-l va transforma în font digital. De asemenea va creştere gradul de independenţă a ceasurilor, vor fi disponibile mai multe imagini de fundal, iar aplicaţia Google Fit va putea singură să-şi dea seama când utilizatori încep să alerge şi va porni automat funcţiile de monitorizare.