Android O va veni cu noi funcții care ar putea îmbunătăți viața bateriilor

- Adrian Ungureanu
187

Cea mai mare grijă a unui posesor de smartphone este autonomia bateriei. Este adevărat că bateriile au devenit și ele mai puternice, dar țin destul de greu pasul cu evoluția celorlalte componente, cum ar fi display-ul, procesor, RAM-ul, modelele WiFi, GPS, NFC și toate celelalte care consumă multă energie.

În timp ce în această privință nu există foarte mult loc de îmbunătățiri, pentru că dacă vrem mai multă putere de calcul, va crește și consumul de energie. În schimb, există soluții software.

Procesorul, RAM-ul, WiFi, LTE, GPS ar putea să consume mai puțină energie dacă ar exista un echilibru mai bun în ceea ce privește modul în care aplicațiile solicită aceste resurse fizice.

În acest sens Google a găsit o soluție mai bună pentru a îmbunătăți viața bateriei. Odată cu Android O, utilizatorii vor beneficia de un meniul mai bogat privind consumul de energie al aplicații.

Utilizatori vor putea vedea cât consumă aplicațiile și mai bine, pentru că vor avea la dispoziție și mai multe informații, în special despre cele care rulează în fundal și de care nu ar avea neapărat nevoie.

Vor putea inclusiv să vadă dacă o aplicație consumă mai multă energie decât ar fi fost cazul, oferind utilizatorilor posibilitatea de determina dacă este nevoie de dezinstalare a aplicațiilor cu probleme, pe lângă posibilitatea optimiza consumul de energie, prin limitarea ”accesului” unei aplicații la baterie.

Dezavantajul acestor noi funcții constă în faptul că va fi nevoie de intervenția utilizatorului, deci nu va fi un proces automat care să optimizeze consumul de energie, iar dacă utilizatorul nu verifică datele sau nu ia nicio măsură, nu va resimți impactul acestor îmbunătățiri.