Android a devenit platforma principală din care este accesat internetul pentru prima oară în istorie

- Adrian Ungureanu
194

Vremurile când internetul putea fi accesat doar dintr-un calculator au trecut de mult timp. În era dispozitivelor mobile lucrurile s-au schimbat foarte mult în această privință. Creșterea popularități telefoanelor și tabletelor, coroborate cu declinul pieței PC a adus la această premieră în istoria internetului.

Pentru prima dată, Windows-ul (cu toate versiunile sale) nu mai este platforma software dominantă pe internet. Pentru prima dată în istorie Android-ul celor de la Google a devenit sistemul de operare din care provin cei mai mulți internauți.

Diferența este mică deocamdată, dar are toate șansele să crească. În prezent, potrivit datelor companie de cercetare StatCounter, 37,93% din accesările din luna martie au fost efectuate de pe un dispozitiv cu Android la bord, în timp ce accesările de pe o platformă cu sistem de operare de la Microsoft au acaparat 37,91%.

A treia cea mai mare platformă din care sunt generate accesările la internet este sistemul de operare mobile de la Apple, iOS, cu circa 14%, urmat de OSX cu aproximativ 5%.