Android 9.0 i-ar putea alerta utilizatori atunci când apelurile lor sunt înregistrate

- Adrian Ungureanu
546

Google vrea să ridice nivelul de securitate pe viitorul sistem de operare pentru terminalele mobile, pe Android 9.0 P, care va fi lansat anul acesta.

Una din cele mai interesante funcții testate de cei de la Google, care ar putea avea impact semnificativ în ceea ce privește protejarea intimității utilizatorilor este aceea de a-i putea alerta când convorbirile lor sunt înregistrate.

Sunt situații în care convorbirile sunt înregistrate, iar utilizatorii sunt informați, de exemplu atunci când sună la centrele de suport sau de relații cu clienții, dar sunt și situații în care unul dintre interlocutori nu știe că este înregistrat.

Noul sistem de operare de la Google va putea alerta utilizatorii chiar și atunci când nu sunt înștiințați în mod direct că sunt înregistrați. Nu este clar dacă această funcție va fi disponibilă la nivel global, pentru pare să fie impusă ca o necesitate în mai multe state americane, unde este ilegală înregistrarea apelurilor fără înștiințarea tuturor părților implicate.

Nu știm dacă această funcție va putea deservi ca unealtă împotriva serviciilor secrete. Deși nu este exclus, cel mai probabil că nu, pentru că, nu-i așa, activitatea autorităților sunt tratate în mod special.