Android 8 a primit oficial numele de Oreo

- Adrian Ungureanu
253

Cei care ați urmărit îndeaproape istoria Android, cel mai probabil știți sau ați observat că pe lângă numărul versiunii apare și un nume. Numele a fost stabilite în ordine alfabetică de la versiunea 1.5 încoace.

Fiind a treia versiune a avut un nume care să înceapă cu litera ”C” și anume Cupcake. De atunci și până acum, am avut, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KikKat, Lollipop, Marshmallow și Nougat.

După cum vedeți, s-a mers în ordine alfabetică, așa că anul acesta s-a ajuns la ”O”, iar la anul cu siguranță va fi un nou desert care să înceapă cu litera ”P”. Anul acesta a fost probabil primul care în care primele zvonuri au corecte.

Doar în urmă cu două zile s-a speculat greșit când cineva a spus că noul Android va primi numele ”Orellete” un produs de patiserie specific bucătăriei catalane, consumat ca desert la festivaluri sau nunți.

În rest, toate zvonurile, de la bun început au mizat pe varianta ”Oreo” și așa și fost. Google a anunțat numele oficial de anul acesta iar versiunile Android 8.x.x se vor numi Oreo.

Cel mai probabil că speculațiile care nu mai luau în calcul varianta ”Oreo” a apărut în contextul în care Google și Mondelez, compania care deține brandul, nu ar fi căzut de acord pentru utilizarea acestui nume, dar se pare că nu s-a pus problema de așa ceva, cele două companii fiind de acord pentru un asemenea parteneriat.

Ultimul parteneriat de acest fel pentru Google a fost cel cu cei de la Nestle care au fost de acord ca versiunea Android 4.4 să se numească KitKat.