Analiști: Apple și Samsung vor pierde teren în 2018, Nokia va avea de câștigat

425

Compania americană de cercetare de piață, Trendforce a lansat predicții interesante legate de Apple, Samsung și Nokia, analiștii anticipând că finlandezii ar putea profita de declinul în vânzări ai celor doi giganți.

Ieri relatam că Nokia chiar a avut un an 2017 bun, în special pe finalul acestuia, când a vândut 4,4 milioane de telefoane la nivel global, depășind în vânzări branduri importante ca HTC, Sony, OnePlus sau Lenovo.

Potrivit celor de la Trendforce, HMD Global a vândut în total, în 2017, 11,5 milioane de smartphone-uri Nokia, în niciun an de la revenirea pe piață a brandului finalndez pe această piață.

Analiștii estimează că revirimentul Nokia pe piața smartphone nu se va opri aici și vor continua să îneregistreze creșteri ale vânzărilor și în perioada următoare.

În timp ce compania de cercetare de piață anticipează că Apple și Samsung vor înregistra scăderi al vânzărilor de telefoane în 2018, pentru brandul Nokia anticipează o creștere de 70%, la aproximativ 20 de milioane de telefoane.

Diferența față de giganții pieței va rămâne, însă, una mare, pentru că Samsung a vândut anul trecut aproximativ 317 milioane de telefoane, iar Apple circa 216 milioane de iPhone-uri.