Analist: Samsung nu se va grăbi să instaleze senzor de amprentă integrat în display nici pe Galaxy S9

- Adrian Ungureanu
219

Unul dintre cei mai apreciați analiști, care a oferit informații importante despre telefoanele de la Apple și de la Samsung, vine cu o ipoteză interesantă legată de mult așteptatul senzor de amprentă integrat în display.

Ming-Chi Kuo, analist în cadrul companiei sud-coreene de brokeraj, KGI Securities, este de părere că Samsung nu se va grăbi să introducă acest tip de senzor de amprente nici pe următorul vârf de gamă, adică pe Galaxy S9.

Potrivit acestuia principalul motiv este acela că Apple nu a introdus acest senzor pe iPhone 8 și cum următoarea generație de iPhone-uri nu va fi lansată mai devreme de toamna lui 2018, Samsung nu va avea nicio presiune să introducă senzorul de amprentă integrat în display mai devreme de modelul Galaxy Note 9, care teoretic va fi lansat în vara anului viitor.

Potrivit acestuia, senzorul de amprentă integrat în display ar fi fost instalat de Samsung pentru a oferi utilizatorilor un motiv în plus de a cumpăra telefoanele din seria Galaxy S9. Dar acesta crede că introducerea unei camere duale și scanner-ul de iris sunt suficiente, iar Samsung nu va risca să investească prea devreme în această tehnologie. Dacă ar fi să folosim o analogie cu jocul de poker, Samsung va aștepta mai întâi să vadă ce mizează ceilalți jucători înainte de a plusa.

Analistul este convins că Samsung va muta la timpul potrivit, chiar înaintea celor de la Apple, pentru că postura de furnizor exclusiv de display-uri OLED pentru iPhone-uri îi oferă avantajul de a afla din timp ce pregătesc rivalii americani.

Adevărul este că logica lui Ming-Chi Kuo este una solidă, dar nu trebuie să uităm că am putea vedea telefoane cu senzor de amprentă integrat în display și de la alți producători, iar cei de la Qualcomm au demonstrat deja că au tehnologia funcțională împreună cu cei de la Vivo, care ar putea fi primii să aducă această nouă tehnologie pe unul din următoarele sale telefoane, primul model adus în discuție fiind Vivo Xplay 7.