Analist: Precomenzile de iPhone X ar putea depăși pragul de 50 de milioane

346

Ar fi o cifră record, care cel mai probabil nu va mai fi egalată de niciun alt telefon în următorii 10 ani.

Analistul sud-coreean Ming-Chi Kuo, din cadrul companiei KGI Securities anticipează 50 de milioane de precomenzi la nivel global, o cifră neatinsă de nimeni până acum, iar principalul motiv este dat de faptul că iPhone X este primul telefon din 2014 încoace în care Apple vine cu un telefon nou de la iPhone 6 încoace.

Și într-adevăr, chiar și fanii Apple pot confirma că generațiile iPhone 6s, iPhone 7 și modelele iPhone 8 de anul acesta sunt doar versiuni îmbunătățite ale modelului din 2014. În plus, funcții precum FaceID, cu al său sistem de recunoaștere facială 3D TrueDepth sensing sau ecranul OLED full screen sunt două puncte forte pentru noile telefoane de la Apple.

Problemă cea mai mare pe care Kuo o scoate în față este cea a livrărilor, analistul îndoindu-se Apple că va face față cererii, iar sistemul FaceID este unul din principalele probleme deoarece este un sistem greu de produs în cantități mari.

Adevărul e că ieri notam că Apple a redus ritmul comenzilor pentru anumite componente de producție a iPhone-ului aniversar, deoarece unii producători de componente nu pot face față ritmului solicitat de Apple.

Ming-Chi Kuo este de părere că volumul precomenzilor va fi atât de mare pentru că iPhone X este lansat pe un ”superciclu”, mulți fani ai Apple așteptând trei ani până la lansarea unui nou iPhone care cu care să-și înlocuiască modelele pe care le au acum. Raportările Apple ne arată că de la iPhone 6 încoace vânzările companiei americane, nu neapărat că au fost slabe, dar nu au avut o evoluție strălucitoare așa că iPhone X poate reprezenta pentru mulți ani, upgrade-ul mult așteptat.