Analist: Doar 2-3 milioane de iPhone X vor fi disponibile la data lansării

391

Apple a promis că primele telefoane vor ajunge în magazine și la cei care precomandă iPhone X începând cu data de 3 noiembrie. Ați văzut/citit/auzit, însă, că există întârzieri în procesul de producție, iar ritmul este unul destul de lent, așa că volumul livrărilor va fi limitat.

Ultimele informații spuneau că până la anul livrările vor fi extrem de limitate. La fel consideră și analiștii de la KGI Securities care anunță că la data lansării doar 2-3 milioane de dispozitive vor fi disponibile la nivel global. Este foarte puțin la ce se așteaptă Apple să vândă.

Anul trecut, în primele trei luni, Apple vânduse peste 78 de milioane de modele din seria iPhone 7, așa că în acest ritm iPhone X nu se va putea atinge de cifrele record pe care le anticipa compania din Cupertino.

Mai mult, KGI Securities estima că în prima lună Apple să vândă în prima lună de la lansare între 30 și 35 de milioane de unități, dar acum a redus estimarea la 25-30 de milioane. Estimarea ar fi fost redusă și mai mult, dar ritmul de producție a dat semne accelerare în ultimele zile.

Din datele companiei de brokeraj, sunt probleme cu japonezii de la Murata care fac antenele pentru iPhone X care nu reușește să țină un ritm de producție care să satisfacă nevoile Apple în acest caz. Se pare că Apple a rezolvat această problemă într-o oarecare măsură pentru că ar mai fi apelat la un furnizor. Totodată, Apple are probleme și cu aprovizionarea de plăcuțe de circuite modulele foto. Cei doi senzori ai camerei duale stau pe plăcuțe de circuit separate, care de asemenea, sunt produse la un ritm sub cerințele celor de la Apple.

Deci și dacă ar vrea să vândă mai mult în primele luni, chiar dacă va avea cererea necesară, Apple nu va putea stabili noi recorduri pe termen scurt din cauza problemelor cu furnizorii.