Analist: Apple va vinde 220 de milioane de iPhone-uri și în 2018 și în 2019

- Adrian Ungureanu
424

Apple a încheiat anul trecut cu un total de aproape 216 milioane de iPhone-uri vândute, iar analistul Gene Munster se așteaptă ca vânzările gigantului american să crească în volum și în acest an.

Potrivit acestuia, Apple va vinde în jur de 220 de milioane de telefoane în acest an, cu aproximativ 4 milioane de unități mai multe. Analistul de la Loup Ventures anticipează că nivelul vânzărilor va fi similar și în 2019.

Dar analistul nu mai crede că Apple va mai reuși să atragă cumpărători doar pentru că au lansat un telefon nou. De acum încolo, Gene Munster consideră că serviciile vor fi cele care vor atrage clienți.

Managing partner-ul de la Loup Ventures consideră că Apple a atins deja maximum posibil în ceea ce privește cota de piață, iar de acum încolo șefii de la Cupertino vor trebui să se concentreze pe susținerea nivelului actual al vânzărilor.

Rămâne de văzut ce va fi. Anul acest Apple va lansa cel puțin trei telefoane, dacă nu chiar patru. Se vorbește intens de lansarea a trei telefoane în toamnă, două cu ecrane OLED și încă unul, mai ieftin cu ecran LCD, dar cu dimensiuni mai mari decât cele cu OLED. În același timp se vorbește tot mai intens de lansarea celei de a doua generații a modelului iPhone SE, ideea Apple de ”smartphone de buget”, deși la un preț de peste 400 de dolari, este greu să spui că-i telefon ieftin. Iar iPhone SE 2, care va veni cu ecran cu breton, ar putea fi mai scump decât modelul actual, adică să se apropie chiar de pragul de 600 de dolari. Acesta ar putea fi lansat în iunie, în cadrul evenimentului WWDC 2018, organizat de Apple.

Rămâne de văzut câte telefoane va lansa Apple în acest an și care va fi impactul asupra vânzărilor, dacă vor reuși să menține ritmul de creștere sau doar vor ajuta Apple să-și mențină ritmul actual de vânzări.