Americanii cer Nokia 8, dar HMD Global le spune că nu se poate

- Adrian Ungureanu
358

Piața americană a fost, ca multe altele de altfel, una din cele mai importante piețe pentru telefoanele Nokia în era trecută, așa că și americanii s-au bucurat când au auzit că brandul finlandez se întoarce pe piață. Totuși, de la revenire, nici HMD Global, nici Nokia nu au dat semne că piața americană reprezintă o prioritate pentru ei în 2017.

Ultimul telefon lansat de HMD Global, compania care va produce de acum încolo telefoane cu brandul finlandez, adică modelul Nokia 8, este disponibil în mai mult țări din Asia și Europa, dar în SUA încă nu a ajuns.

Americanii le cer celor de la HMD Global să aduce flagship-ul lor și pe piața nord americană. HMD Global le-a răspuns că nu se poate în acest an. Nu e ca și cum nu și-ar dori. Compania producătoare afirmă că modelele scoase din fabrică până în acest moment nu sunt compatibile cu rețelele de comunicații din SUA. Așa se întâmplă când vrei să fi diferit de toată lumea.

”Cu dezamăgire, nu vom lansa Nokia 8 în SUA. Nokia 8 nu este setat să funcționeze corespunzător cu rețelele din State, iar [în aceste condiții] noi nu putem garanta servicii de calitate. Ne cerem scuze pentru știrile dezamăgitoare, dar pregătiți-vă pentru viitoare modele dezvoltate special pentru piața americană. Deja lucră la dezvoltarea portofoliului”, se arată într-un anunț oficial al celor de la HMD Global.

Anunțul pare destul de clar că telefonul nu va fi lansat niciodată și că HMD va aduce alte telefoane pe piața americană, dar alte zvonuri spun că Nokia 8, modificat să funcționeze pe rețelele mobile americane ar putea fi lansat în primul trimestrul al anului viitor.

Nu pot să nu remarc, însă, că SUA nu a fost, totuși, una din prioritățile HMD Global și Nokia de la revenirea pe piața smartphone. Europa și Asia au primit toate telefoanele Nokia lansate în acest an, în schimb în SUA, dacă nu mă înșel, doar Nokia 6 sunt disponibile, care oricum a ajuns foarte greu în piața americană.

No posts to display