Americanii vor cumpăra tehnologie anti-drone pentru a combate ISIS

205

Pentagonul a acordat un contract de 15,6 milioane de dolari unei firme israeliene care produce soluţii de apărare contra dronelor, scopul fiind acela de a combate activităţile grupării teroriste Statul Islamic (ISIS).

Contractul a fost oferit de US Air Force (USAF) companiei Israeli Aeronautics Industries (IAI) care a lansat de curând un dispozitiv anti-dronă denumit “Drone Guard”, care poate detecta, identifica şi bruia comunicaţiile dronelor.

Acesta poate determina dronele, fie să aterizeze de urgenţă, fie să le forţeze să zboare înapoi către locul de unde au fost lansate, oferind astfel şi posibilitatea ca “piloţii” acestor drone să fie identificaţi.

Se pare că acest contract vine la puţin timp după ce presa kurdă a relatat că în Irak, militanţii ISIS se folosesc de drone atât pentru supraveghere şi recunoaştere, dar şi pentru a transporta dispozitive explozive în atacuri împotriva civililor.

USAF vrea să-şi dezvolte propriul program de drone până în 2018, iar acest contract oferit companiei israeliene IAI ar putea fi un prim pas în această direcţie.