Amazon creează 650 noi locuri de muncă în București prin inaugurarea Centrului de Dezvoltare și Tehnologie

- Adrian Ungureanu
441

Amazon și Amazon Web Services (AWS) inaugurează oficial noul sediu și Centru de Dezvoltare și Tehnologie din București, creând peste 650 de locuri permanente în domeniul tehnologiei cât și în mediul corporate, care se adaugă celor 1.000 pe care compania le are deja în România.

Centrul de Dezvoltare Amazon România va continua să se concentreze pe crearea unor caracteristici noi și inovatoare ale tehnologiei Amazon, incluzând construirea limbajului din spatele dispozitivului Alexa, dar și asupra tehnologiilor cheie care formează fundația AWS, se arată într-un comunicat remis redacției.

Noul sediu Amazon și AWS găzduiesc un nou Centru de Inginerie, unul de dezvoltare a tehnologiei, a soluțiilor lingvistice pentru Alexa, dar și testarea a produselor Alexa, toate fiind implicate în dezvoltarea, inovarea soluțiilor tehnologice și consolidarea operațiunilor de pe site-ul Amazon. Amazon oferă oportunități de carieră pentru ingineri, specialiști în lingvistică, manageri de proiect și manageri de echipă.

„Suntem foarte fericiți să inaugurăm noul nostru sediu și Centru de Dezvoltare și Tehnologie în București. Noul sediu Amazon este o clădire modernă de birouri cu o suprafață de peste 13.000 de metri pătrați unde echipa noastră va beneficia de cele mai bune condiții. Investițiile în România continuă și așteptăm cu nerăbdare să atragem la București cele mai sclipitoare minți din întreaga țară, cât și din străinătate”, a declarat Lucian Vornicu, Managing Director Amazon România.

“Felicit reprezentanții companiei pentru această inițiativă și sunt încântat de faptul că Amazon creează încă 650 de locuri de muncă înalt calificate la București. România se mândrește cu specialiștii IT talentați din București, în special în domeniile cercetării și dezvoltării tehnologiei, iar noua investiție reconfirmă faptul că există oportunități pentru companiile de tehnologie inovatoare în capitală ”, a declarat Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite în România.

Amazon oferă pachete salariale atractive împreună cu beneficii precum asigurare privată de sănătate și asigurare de viață, recrutările pentru noul sediu și Centru de Dezvoltare și Tehnologie din București fiind în curs de desfășurare. Pentru mai multe detalii despre locurile de muncă/pozițiile disponibile puteți accesa: romania.amazon.com.

Amazon este prezent pe piața din România de 13 ani. Până acum, compania a investit aproximativ 100 de milioane de euro în România pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație, cât și în a oferi o experiență de neegalat clienților săi din întreaga lume.