Allview va lansa telefonul X5 Soul cu sistem de recunoaștere facială avansată

- Adrian Ungureanu
414

Românii de la Allview se laudă că viitorul lor vârf de gamă, modelul X5 Soul, va avea cea mai sigură tehnologie de protecție a unui smartphone: recunoaștere facială avansată (Deep Face ID), fiind primul telefon din portofoliul Allview cu această specificație.

Compania merge chiar mai departe și anunță că odată cu introducerea acestei tehnologii, telefonul nu va mai avea nevoie de recunoaștere prin amprentă.

Camera cu infraroșii (IR) a noului dispozitiv X5 Soul, capabilă să determine adâncimea imaginii, este destinată pentru recunoașterea facială. Împreună cu un proiector IR și senzor de proximitate IR dedicate este reflectat conturul feței utilizatorului în cameră. Aceasta, cu ajutorul unor algoritmi de procesare specifici inteligenței artificiale, conturează o hartă 3D detaliată și precisă a feței utilizatorului.

Tehnologia de recunoaștere facială bazată pe IR are numeroase avantaje, iar detectarea este la fel de precisă indiferent dacă este făcută în lumină sau în întuneric profund. De asemenea, dacă utilizatorul este nevoit să poarte ochelari, să se ferească de soare, de ploaie sau de vânt, harta 3D a feței acestuia va fi creată la fel de detaliat și precis. În schimb, dacă utilizatorul are ochii închiși sau este scanată o poză a acestuia, telefonul nu va putea fi accesat, protecția datelor și a informațiilor fiind maximă.

X5 Soul va fi primul smartphone cu tehnologie neurală al companiei, ce va avea integrat un nou procesor de la Mediatek, bazat pe arhitectura Cortex A73.