Allview ne oferă indicii despre X5 Soul, următorul flagship al companiei

- Adrian Ungureanu
522

Allview pregătește noul vârf de gamă din portofoliu, X5 Soul, a cărui dată de lansare nu este încă stabilită, dar compania a decis să ne ofere câteva detalii despre telefon.

Acesta va avea un ecran de 6,2 inci, cu rezoluție FullHD+, adică va avea un display în format 18:9, în trend cu noile tendințe globale. Compania afirmă însă că telefonul va avea un design compact, deși ecranul va fi unul generos, va fi integrat într-un corp care până acum ar fi găzduit un ecran de 5,5 inci.

Din păcate, deși ne-am fi așteptat la un procesor Snapdragon, Allview va miza tot pe procesoare MediaTek, bazat pe arhitectura Cortex A73. Noul procesor vine cu unitate de procesare neurală ceea ce-i va conferi telefonului funcții de inteligență artificală avansate.

Potrivit companiei brașovene, X5 Soul va permite activarea noii versiuni a asistentului vocal AVI fără atingerea dispozitivului. Această opțiune se datorează procesorului VPU cu tehnologie neurală dedicată pentru inteligență artificială și senzorilor specifici poziționați pe zona frontală a smartphone-ului.

Se pare că telefonul încă nu este gata. Nu a ajuns în forma finală. Reprezentanții Allview afirmă că forma finală în care vor fi proiectate subansamblele smartphone-ului X5 Soul va fi dezvăluită pe măsură ce acestea vor fi finalizate.

Totuși, compania ne-a oferit și o imagine cu X5 Soul, iar din ce vedem, va avea un decupaj în ecran, deci, vom avea încă un telefon inspirat din iPhone X pe piață.