Allview anunță că va lansa în curând un telefon cu Android Oreo Go Edition

- Adrian Ungureanu
421

Google a creat o versiune mai specială de Android Oreo, denumită Go Edition, care să ruleze și pe telefoanele cu dotări mai modeste, cum ar fi un procesor mai mic și memorie RAM de până la 1GB.

Cei de la Nokia au fost primii care au lansat un telefon cu acest sistem de operare, și anume modelul Nokia 1.

Acum Românii de la Visual Fan, compania brașoveană care deține brandul Allview, anunță că vor lansa la sfârșitul lunii aprilie primul telefon cu sistemul de operare Android Oreo (Go edition) dedicat terminalelor entry level.

Android Oreo (Go edition) are și versiuni regândite ale aplicațiilor oficiale Google: YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Google Play, Chrome şi Files Go. Astfel, acestea vor utiliza mai puțină putere de procesare.

Pe lângă aplicațiile menționate mai sus, utilizatorii vor putea suplimenta aplicațiile preinstalate prin intermediul Google Play, unde vor avea o secțiune cu recomandări pentru aplicații optimizate să performeze eficient, fără a suprasolicita memoria terminalului.

Android Oreo (Go edition) va veni la pachet cu Google Play Protect, un serviciu menit să țină virușii cibernetici departe de smartphone-urile utilizatorilor.

Allview nu a oferit prea multe detalii despre noul terminal, decât că va avea integrat un display de 18:9 și o memorie de 1 GB RAM. Este un terminal dedicat persoanelor care doresc un smartphone accesibil cu o viteză ridicată de procesare, cu mult spațiu de stocare și o autonomie mărită.