Alianță între Deutsche Telekom și Orange pentru dezvoltarea unui asistent virtual

- Adrian Ungureanu
161

Cei doi mari operatori de telecomunicații europeni au pus deoparte rivalitatea și au decis să-și unească forțele pentru a dezvolta propria platformă de inteligență artificială, pentru a aduce un asistent virtual pe piață, care să concureze cu Siri, Alexa, Bixby și așa mai departe.

Potrivit agenției Bloomberg, cele două mari companii vor să dezvolte asistentul virtual numit Djingo. Nu sunt doar niște zvonuri, informațiile fiind oferite chiar de CEO-ul grupului francez orange, Stephane Richard (foto). Djingo poate răspunde la comenzi atât prin voce cât și prin text.

Șeful Orange a prezentat un mic gadget care să fie canalul de comunicare cu Djingo, sub forma unui mic difuzor circular, dar Djingo va putea fi disponibil pe tot felul de dispozitive precum telefoane sau televizoare. În prima fază, înțelegem că va ajunge pe smartphone-uri, sub forma unei aplicații.

Deocamdată, se pare că suntem departe de momentul în care Djingo să fie lansat în piață, fiind destul de posibil ca acesta să nu fie lansat în acest an. Iar dacă va fi lansat în acest an, cu siguranță va avea parte de limitări.