Alcatel U5 HD prezentat oficial

- Adrian Ungureanu
237

Chinezii de la TCL nu au mai avut răbdare până la începutul lunii viitoare să lanseze modelul Alcatel U5 HD, o versiune actualizată a modelul U5 lansat la MWC 2017 la Barcelona, în luna februarie.

Doar ieri ce notam că TCL va aduce patru telefoane la IFA Berlin 2017, dar nu a mai avut răbdare să păstreze toate telefoanele pentru expoziția berlineză. Cu siguranță va merge cu cele patru modele Alcatel A7 XL, Alcatel A3 Plus 3G, Alcatel A3 Plus 4G și Alcatel U5 HD, dar acesta din urmă nu va fi o premieră la IFA Berlin 2017.

Noul U5 DH vine cu ecran de 5 inci, cu rezoluție HD (1280×720 pixeli), procesor MediaTek MT6737, 1 GB memorie RAM și doar 8 GB spațiu de stocare intern. Cei care vor dori mai mult spațiu, vor avea la dispoziție și un slot pentru card microSD de până la 128 GB.

Componenta foto este formată dintr-o cameră principală de 8 MP și una frontală, de selfie-uri, de 5 MP. Telefonul este alimentat de o baterie de 2.200 mAh ora, care oferă până la 4 ore de convorbiri. Foarte puțin. De altfel, după cum observați este un telefon foarte modest, dotările recomandându-l ca un telefon de buget.

Deocamdată, compania nu a oferit detalii legate de disponibilitatea și preț, dar ar trebui să fie un telefon ieftin. Nu văd pentru ce ar cere mai multe de 150 de euro, dacă telefonul ar ajunge pe piețele din Europa.