Airbus prezintă un concept nou de maşină zburătoare

543

Veşti despre planurile celor de la Airbus de a dezvolta un nou concept de maşină zburătoare au mai fost în trecut, dar acum compania franceză a publicat un clip interesant în care prezintă cam care ar fi viziunea lor despre viitorul transportului.

Acest nou concept a fost numit Pop.Up şi nu prevede ca vehiculul să fie compus atât din platforma de rulare pe sol şi cea de zbor în acelaşi timp. Este vorba de un concept modular. Atunci când vehiculul rulează pe şosele cabina în care stau pasageri este pusă pe o platformă 4×4 autonomă.

Odată ajuns într-o parcare specială, “şoferul” poate trece pe modul de zbor. Un quad-copter se va ataşa automat de cabină, care se va desprinde de platforma cu roţi. Conceptul Airbus ne indică faptul că tranzitul dintr-un punct în altul de face în mod automat. Deci nu va exista un mod manual de zbor.

Probabil acest lucru poate fi explicat prin faptul că legislaţia privind aparatele de zbor este una foarte stufoasă şi strictă. Ai nevoie de licenţă de pilot, iar pilotul automat ar elimina această necesitate.

Partea cea mai interesantă este că Airbus plănuieşte să lanseze un vehicul funcţional până la finele acestui an, dar şansele sunt totuşi destul de mici.