ADATA lansează un SSD pentru gameri

- Adrian Ungureanu
274

ADATA Technology, producător de top de module DRAM, produse NAND Flash și accesorii mobile, anunță lansarea SSD-ului XPG SX950 și a carcasei potrivite pentru acesta, EX500, cu design cu înfățișare de gaming.

Cu o capacitate de până la 950GB, tehnologie 3D MLC NAND și cu controller SMI, SSD-ul SX950 utilizează o placă de circuite integrate dezvoltată special de ADATA și este echipat cu chip-uri selectate printr-un proces foarte strict de sortare, pentru a oferi un SSD ce poate face față utilizării prelungite în condiții de stres ridicat.

Performanța de citire atinge 560MB/s, iar cea de scriere 530MB/s. Având design-ul specific seriei XPG, EX500 este un produs destinat gamerilor și celor care își doresc o carcasă cu profil texturat și alură impresionantă. Este însoțită de un distanțator și o ramă pentru instalare facilă pe desktop-uri sau notebook-uri.

SX950 folosește chip-uri durabile 3D MLC (multi-level cell) NAND Flash și controller SMI. Consumatorii pot alege între versiuni ale SX950 de 240GB, 480B sau 960GB. Tehnologia 3D NAND nu oferă doar densitate crescută (capacitate mai mare), ci și viteză sporită cu aproximativ 10% față de 2D NAND.

Controller-ul SMI și firmware-ul creat de ADATA au fost testate intens cu unele dintre cele mai solicitante titluri de PC sau consolă. SX950 este echipat cu SLC Cache și DRAM Cache Buffer pentru a menține vitezele crescute, pentru a face față perioadelor intense cum ar fi streaming-ul în jocurile online și pentru a micșora timpii de încărcare a nivelelor de dimensiuni mari, în jocuri.

Pentru a prelungi durata de viață a SSD-ului, ADATA include în firmware algoritmi pentru prelucrarea datelor și uniformizarea uzurii. RAID Engine este suportat pentru integrarea ușoară în configurații cu unități de stocare multiple.

Carcasa EX500 este o carcasă destinată gamerilor pasionați ce doresc extinderea spațiului de stocare. Instalarea facilă, închiderea sigură și construcția rezistentă la șocuri o fac ideală pentru gameri. EX500 este compatibilă “plug and game” cu PS4, Xbox One și PC.