ADATA lansează un nou SSD extern rezistent la şocuri

- Adrian Ungureanu
277

ADATA Technology a lansat SSD-ul extern SD600 care utilizează tehnologia 3D TLC NAND, oferind două variante cu capacitate de 256GB și respectiv 512GB. Drive-ul atinge viteze de 440MB/s la citire și de 430MB/s la scriere.

Produsul cântărește doar 90g, pentru a oferi portabilitate convenabilă și funcționează fără drivere, cu Windows PC, Xbox One, PS4 și Android. SD600 este disponibil în două variante de culoare: negru complet și roșu-negru, fiind realizat din materiale rezistente la impact, pentru un design sportiv, potrivit stilurilor active de viață.

Noul SD600 este echipat cu tehnologie 3D TLC NAND Flash. ADATA și industria în ansamblu utilizează memorie de tip 3D, deoarece oferă densitate, fiabilitate și longevitate crescută, comparativ cu memoria 2D. SD600 va fi disponibil în două variante, cu capacități de 256GB și de 512GB.

Datorită integrării DRAM cache și a SLC cache, SD600 nu încetinește și nici nu se blochează atunci când se confruntă cu sarcini grele sau cu fișiere de dimensiuni mari. Cache-ul SLC prezintă un interes deosebit, permițând ca o parte a capacității drive-ului să funcționeze în modul pSLC (pseudo single-level cell).

Noul SSD SD600 cântărește doar 90g, mai puțin de jumătate din greutatea celui mai ușor hard disk extern. Conectarea la dispozitive prin USB 3.1 se realizează fără efort, SD600 fiind complet compatibil cu desktop-uri și laptop-uri cu Windows, Xbox One, PS4 și Android. Este realizat din materiale rezistente la impact, pentru a adăuga un nivel suplimentar de protecție în caz de cădere sau șocuri, frecvent întâlnite într-un stil de viață activ.