Acţiunile Apple se apropie de un nou record pe fondul speculaţiilor legate iPhone X

- Adrian Ungureanu
166

Aşa cum aţi tot citit în ultimele săptămâni, Apple urmează să lanseze pe lângă versiunile actualizate de iPhone 7s şi iPhone 7s Plus, încă un telefon aniversar care să marcheze 10 ani de la lansarea primului iPhone.

Acesta circulă sub numele de iPhone 8 sau iPhone X, dar cea din urmă pare o denumire mai apropiată de adevăr din moment de “X” este numărul “10” în latină. Acest model le dă curaj şi investitorilor de la bursă ai Apple.

Dotările superioare, estimările optimiste în vânzări, comenzile mari de panouri OLED de la Samsung pentru acest model şi entuziasmul fanilor Apple s-a transmis şi la cei care investesc pe bursă în acţiuni Apple.

Valoarea acţiunilor Apple se apropie de nivelul record. Astăzi, valoarea unei acţiuni pe bursa americană se ridica la 133,29 dolari per acţiune. Acţiunile Apple erau oricum pe un trend ascendent consistent după ce compania de la Cupertino a raportat rezultate financiare solide pentru 2016, dar speculaţiile legate de lansarea unui telefon mult mai bine echipat au aprins şi mai mult spiritele pe bursă.

Dacă tendinţa se va menţine, atunci recordul de 134,54 dolari per acţiune, recordul din toate timpurile, ar putea fi depăşit cu uşurinţă.