Acționarii Imagination Technologies vor să vândă compania după ruptura cu Apple

217

Imagination Technologies este compania britanică de la care Apple folosește patentele de invenție pentru procesoarele grafice care echipează iPhone-urile.

Din această afacere compania britanică face foarte mulți bani, fără să facă nimic, doar pentru că deține acest patent și pentru că Apple vinde bine. Cum vânzările Apple merg bine, evident și cei de la Imagination o duc bine.

Numai că viitorul companiei este instabil. Dacă vă mai aduceți aminte, la începutul lunii aprilie, Apple i-a înștiințat pe cei de la Imagination că în doi ani vor folosi propriile procesoare grafice și nu vor mai avea nevoie de patentelor lor.

Replica celor de la Imagination a fost că nu se tem, pentru că va fi foarte greu, dacă nu imposibil pentru Apple să creeze propriile procesoare grafice fără să încalce patentele lor. Cu alte cuvinte, britanicii cred că tehnologia lor este unică și că nu există alternative.

Cu toate acestea, cei de la Apple au început să caute ingineri pentru un nou centru de cercetare înființat în Marea Britanie, pentru a dezvolta procesoare grafice. Evident, acest lucru i-a speriat și mai tare pe cei de la Imagination.

Între timp, britanicii și-au cam pierdut încrederea pe care o arătau imediat după anunțul Apple și nu mai par convinși că tehnologia lor este atât de unică, iar acum iau în calcul ofertele investitorilor interesați să cumpere compania.

Potrivit Reuters, consiliul de administrație al companiei britanice a decis să inițieze procesul de vânzare și să chiar să înceapă discuțiile cu cei care și-au arătat interesul pentru achiziționarea companiei.