Acer aduce în România noile desktop-uri de gaming Predator Orion 9000

- Adrian Ungureanu
407

Acer a anunța disponibilitatea în România a unora dintre cele mai puternice stații de gaming din portofoliu, platforma Predator Orion 9000, care vine cu specificații foarte puternice pentru cei mai pretențioși gameri.

Orion 9000 rulează cu ușurință aplicații de realitate virtuală și suportă rezoluții peste 8K UHD, fiind echipate, în versiunea de top, cu un procesor Intel Core i9 Extreme Edition, cu 18 nuclee și 36 de threaduri și o placă grafică NVIDIA GeForce GTX 1080Ti.

Răcirea cu lichid și IceTunnel 2.0 țin sub control temperatura din interior
Seria Predator Orion 9000 dispune de răcire cu lichid și tehnologie IceTunnel 2.0, dezvoltată de Acer, pentru a ține temperatura sub control atunci când, în joc, acțiunea se încinge. IceTunnel 2.0 este o soluție avansată de management al fluxului de aer, care împarte ingenios întregul sistem în mai multe zone de temperatură, fiecare cu propriul tunel de aer care elimină căldura în exterior.

Panouri enorme de plasă metalică în partea frontală și deasupra eliberează aerul cald și lasă aerul rece să intre, în vreme ce un număr de până la cinci ventilatoare cu diametrul de 120 mm, situate în față, deasupra și în spate răcesc aerul care circulă prin interior. Plăcile grafice dispun de ventilatoare tip suflantă, care elimină căldura prin spate, iar sursa de alimentare este izolată pentru a se evita interferențele de temperatură.

Pasionații de jocuri se vor bucura de performanțele video oferite de placa grafică NVIDIA GeForce GTX1080 Ti cu 11GB memorie dedicată și vor putea rula cu ușurință aplicații de tip realitate virtuală. În echiparea standard, acest model are 128GB memorie DDR4 SDRAM, stocare pe un HDD de 2TB și un SSD cu capacitate de 512GB.

În ceea ce privește funcția de overclocking, aceasta poate intra în funcțiune la simpla apăsare a unui buton care selectează nivelul „turbo” de performanță.
Posibilitățile de conectare de echipamente periferice sunt de asemenea excelente, grație celor opt porturi USB 3.1 Gen 1 și a două porturi USB 2.0, plus un port HDMI.

Prețuri și disponibilitate
Evident, pentru o asemenea platformă prețurile nu au cum să vină la prețuri accesibile așa că doritorii trebuie să se pregătească pentru un efort financiare considerabil. Potrivit comunicatului oficial remis de reprezentanții Acer România, stațiile de gaming din seria Predator Orion 9000 sunt disponibile în magazinele partenerilor Acer din România la un preț recomandat începând de la 20.999 lei.