A îngropat Microsoft brandul Lumia?

169

Microsoft nu a mai lansat un produs cu brandul Lumia de mai bine de doi ani, iar dacă mai sunt fani în lume care mai speră să mai vadă vreun nou model cu brandul care a fost lansat inițial sub umbrela Nokia, ar trebui să știe că șansele sunt infime.

Nu știm dacă planurile sunt aceleași pentru toate țările în care Microsoft este prezentă, dar este clar că în China Lumia nu mai are viitor. Dacă nu mai reușești să vinzi telefoane într-o țară cu o populație de peste 1,7 miliarde de oameni, nu mai ai șanse să mai vinzi nicăieri.

Pagina oficială Microsoft Lumia de pe rețeaua de socializare chineză Weibo a fost cedată celor de la Nokia și redenumită. În plus, Microsoft China a postat câteva clipuri video pe o altă rețea de socializare din China, Bilibili, în care arată mai multe produse Lumia, iar postarea este însoțită de masajul ”să privim spre viitor”.

Cu siguranță nu este un indiciu că Lumia mai are viitor. Speculații privind lansarea unui telefon cu brandul Surface, care se bucură de o popularitate tot mai crescută pe segmentul tabletelor și dispozitivelor 2-in-1, au tot apărut în ultima perioadă, iar în 2018 am putea vedea primul telefon Microsoft Surface.