A fost lansată deja o clonă de Samsung Galaxy S9 în China

- Adrian Ungureanu
782

Producătorii chinezi nu se pot abține din a profita de notorietatea telefoanelor brandurilor mari, cum sunt Apple sau Samsung, și le copiază telefoanele aproape 1 la 1, în speranța că vor găsi entuziaști cu mai puțini bani.

Săptămâna trecută vă arătam o clonă a deja lansatului iPhone X. O clonă nu foarte reușită a flagship-ului de la Apple, cu un ardei în loc de măr ca logo. Dar acum a apărut o clonă de Galaxy S9, care arată așa cum l-am văzut în unele randări care au apărut în ultimele săptămâni.

La exterior arată exact așa cum ne-am imagina că ar putea arăta Galaxy S9. Vedem camera duală de pe spate, dar și senzorul de amprentă care are aceeași formă ca senzorii de pe telefoanele de la Samsung.

În partea frontală vedem un display care copiază format ecranelor Infinity de la Samsung, iar partea de jos a ramei este mult redusă. De asemenea, are și marginile curbate ca și vârfurile de gamă de la Samsung.

Dar asemănările se opresc aici, la nivel estetic. Când trecem la lista de specificații, ne dăm seama că nu are nicio legătură. Telefonul este produs ce compania chineză Vkworld și poartă indicativul ”S9”. Copie, copie, dar parcă prea pe față!

Vkworld S9 are un ecran de 5,99 inci, cu rezoluție Quad HD, în format 18:9. Nu au putut copia formatul 18,5:9, marcă înregistrată Samsung.

La interior regăsit un procesor cu zece nuclee MediaTek Helio X30, 6GB memorie RAM și 128GB spațiu de stocare intern.

Telefonul dispune și de o baterie generoasă, de 5.000mAh ora, mult mai mare decât bateria de pe Galaxy Note 8 de exemplu, care are o capacitate de 3.300mAh.

VkWorld a anunțat și prețul recomandat pentru acest telefon. În timp ce Galaxy S9 va avea probabil un preț de aproape 700-800 de dolari, acest Vkworld S9 va avea un preț de 300 de dolari. Compania s-a grăbit foarte tare să anunțe telefonul, pentru că la vânzare, Vkworld a anunțat că S9 va fi disponibil abia din primăvara anului viitor.

Evident, compania chineză încearcă să câștige în notorietate, profitând de agitația care s-a creat în ultimele săptămâni în jurul telefoanelor de la Samsung.

Compania este specializată în copiatul telefoanelor altor branduri. O vizită pe site-ul lor oficial, vkworld.cc, și veți descoperi copii de Nokia 3310, Xiaomi Mi Mix sau Galaxy S8.

No posts to display