A căutat un chilipir dar și-a luat o țeapă de 880 de dolari, primind o clonă de iPhone X cu Android

- Adrian Ungureanu
406

Vânătoarea de chilipiruri este riscantă. Cu atât mai mult când vorbim de un produs extrem de popular și care încă nu a ajuns la un ritm de livrări cât de cât normal.

Apple a reușit să mai crească ritmul de livrări de modele iPhone X, dar abia de la începutul anului viitor totul ca merge ca uns. Deocamdată, stocurile noi de iPhone X sunt epuizate rapid în SUA.

Telefoanele sunt și încă scumpe, așa că americanii au două motive destul de bune să caute telefoanele de la Apple și în alte părți. Nu a vrut să dea 999 de dolari pe site-ul Apple să-și ia telefonul din sursă sigură, așa că un american a luat la rând site-urile cu oferte și anunțuri.

A dat peste un site de profil și a găsit un iPhone X la doar 880 de dolari. Nu era mare economie, dar problema e ca produsul livrat nu era unul real. Ci o clonă cu Android. O clonă destul de reușită la prima vedere. Venit într-o cutie care pare a fi oficială. Avea și datele corecte. Pentru a nu rupe ambalajul, cumpărătorul chiar a sunat la Apple pentru a confirma IMEI-ul si numărul de serie și din păcate pentru el cei de la Apple au confirmat că datele sunt valide. Așa că a crezut că a cumpărat un produs veritabil.

Când a ajuns acasă, după ce a desfăcut telefonul și a vrut să-l înregistreze în rețeaua operatorului la care era abonat și-a dat seama că produsul este un fals.

Americanul spune acum că nu va mai avea încredere să cumpere de pe astfel de site-uri de acum încolo. Mi se pare normal, după ce dai 880 de dolari pe un fals. Poate acel telefon nu costa nici măcar 100 de dolari.