6 sfaturi pentru a face poze mai bune cu telefonul

- Adrian Ungureanu
338

Telefonul a deveni principalul dispozitiv pe care-l folosim să ”imortalizăm” cele mai importante momente din viața nostră, fie că este vorba de momente dintr-o zi obișnuită, fie că este vorba despre zile speciale sau de vacanțe și concedii, telefonul este cel mai la îndemână dispozitiv cu care să facem poze.

Cei de la TP-Link, care produc telefoanele marca Neffos, ne oferă câteva sfaturi pentru a face poze cât mai bune cu telefonul:

Timingul perfect
Când vorbim de fotografierea cu telefonul mobil, o scurtă perioadă de câteva ore sau chiar minute poate face diferența între un hit Instagram și “doar o altă fotografie” dintre sutele de fotografii din telefon. Cele mai bune momente pentru o sesiune foto de vară sunt dimineața devreme și după-amiaza târziu: imediat după răsărit sau chiar înainte de apusul soarelui. În aceste momente ale zilei, soarele este cel mai delicat și fotografiile realizate în timpul așa-numitei ore de aur par să aibă o lumină aproape magică – o aură de vară.

Spune o poveste
O fotografie bună spune întotdeauna o poveste. Și o poveste bună este întotdeauna o aventură. Nu te lăsa tras în strălucitul cliché de tipul A (tu), stând în fața lui B (punct de reper / ocean / munte). Spune o poveste. Mișcă-te, roagă un prieten să îți facă o poză când nu ești atent, lasă-ți energia să invadeze lumea, să treacă direct prin ecran.

Folosește elemente de recuzită
Asigură-te că fotografia are personaje și detalii. O pereche de ochelari de soare în mână, un cocotier, o floare de magnolie în părul tău poate adăuga profunzime fotografiei tale, oferind publicului un inside look în ziua ta de vară. Elementele de recuzită sunt amuzante, dar nu trebuie folosite în exces. Unul sau două obiecte într-o fotografie sunt mai mult decât suficiente – nu uita că vrei ca fotografia ta să arate fresh și fără efort, nu ca ceva care a venit dintr-un studio de fotografie din anii ‘80.

Experimentează, folosește-te de unghiuri
Una dintre cele mai frecvente greșeli, pe care cei mai mulți dintre noi le facem, atunci când facem fotografii cu un telefon, este că le facem la același nivel – nivelul ochiului. În cele din urmă, ajungem să avem zeci de gigabiți de imagini foarte asemănătoare care arată, într-adevăr, celorlalți ceea ce am văzut, dar cu zero substanță. Schimbă-ți poziția și vei putea observa diferențe esențiale în imaginile tale.

Intră în poză
Am ajuns să ne gândim la selfie-uri ca la ceva care să ne facă să ne simțim vinovați atunci când nimeni nu se uită. Dar haide să fim sinceri – o fotografie interesantă a feței tale arse de soare, cu un ocean albastru-turcoaz și palmieri în fundal, ar transmite mai multă emoție decât o mie de fotografii doar cu un peisaj. Pentru cei mai mulți, un selfie de o secundă include cel puțin 5 minute de „îmi stă bine părul?” sau „am fața prea strălucitoare?”. Dar datorită modului de frumusețe în timp real al X1 Max, conceput special pentru selfie-uri fără efort, nu va trebui să îți faci griji de nimic. În plus, declanșatorului camerei din față dispune de un control rapid și ușor – pur și simplu trebuie să îți pui degetul pe scanerul de amprentă din spatele telefonului.

Editează
Oricât ești de nerăbdător să distribui fotografia proaspăt surprinsă pe nisipul fierbinte cât timp momentul îți este încă viu în minte, iar ecranul telefonului este încă puțin cald de la razele solare, oprește-te. Lăsă fotografia să stea un timp și gândește-te la câteva tehnici de editare care ar putea-o îmbunătăți: câteva retușuri minore pot transforma o fotografie simplă într-o adevărată capodoperă. Poți face o editare rapidă chiar pe telefon: tai, rotești, îndrepți, adaugi efecte și multe altele.
Nu în ultimul rând, nu uita să te oprești și să înregistrezi amintirea. Pe măsură ce vara trece, tendințele se schimbă și fotografiile se șterg accidental, amintirile sunt menite să reziste – filtrele nu sunt necesare.