Zvon: Samsung a finalizat design-ul pentru Galaxy S10

504

N-au trecut nici 2 luni de la lansarea seriei Galaxy S9 și se pare că munca pentru vârful de gamă de anul viitor, modelul aniversar, cel care va marca 10 ani de telefoane în seria Galaxy S, este deja în plin proces de dezvoltare.

Potrivit celor mai noi zvonuri, Samsung a finalizat deja design-ul modelul Galaxy S10 sau cum s-o numi el pentru că există speculații că numele ar putea fi schimbat.

Și se pare că această știre are legătură cu o știre de ieri, în care vă spuneam că Samsung ia în calcul o variantă de telefon cu ecran cu decupaj, depunând un patent.

Alături de acea variantă cu ecran decupat a mai apărut un al design, cu ecran care să ocupe 100% din suprafața panoului frontal. Astfel, nu sunt vizibile nici camera selfie, nici ceilalți senzori, nici difuzorul.

Iar zvonurile spun că acesta este design-ul final al lui Galaxy S10. Ce mă face să mă îndoiesc asupra acestei ipoteze este faptul că sunt câteva elemente care nu se încadrează foarte bine în filosofia gamei Galaxy S de până acum.

Cred că așteptările tuturor este aceea ca oricâte modele de S10 vor fi, vor avea cameră duală. În al doilea rând lipsește senzorul de puls. Nu avem nici jack-ul audio, pe care Samsung l-a ținut atâția ani după ce Apple și alții au început să renunțe la el.

Totodată, este un design greu de realizat. S-a vorbit cei drept despre instalarea unor camere foto care să funcționeze sub ecran, am văzut și un patent cum ar putea funcționează o asemenea cameră, dar este o tehnologie greu de pus la punct.

Apoi este problema difuzorului. Sigur, Xiaomi a arătat cu primul model Mi MIX, că difuzoarele piezoelectrice pot funcționa, aceste generând vibrații, iar odată lipind de ureche telefonul, utilizatorul aude ce ii se transmite.

Dar calitatea sunetului este redusă, iar Samsung nu ar face un asemenea compromis, tocmai cu gama lor de vârf și cu atât mai puțin cu modelul aniversar.

Evident, așa cum unii au ales să schimbe radical telefoanele lor, cel mai bun exemplu fiind Apple, care a renunțat la prima la mufa jack și care a introdus bretonul, și Samsung ar putea face schimbări pentru modelul aniversar.