2017 chiar a fost anul revenirii Nokia! A depășit deja HTC, Sony sau Google în vânzări!

- Adrian Ungureanu
466

Compania de cercetare de piață Counterpoint a oferit și lista extinsă a topului celor mai mari producători de telefoane din lume, în ultimul trimestru al anului trecut, iar datele ne arată că Nokia a revenit în forță într-un interval de nici măcar un an.

De fapt, potrivit datelor Counterpoint, vânzările de telefoane Nokia au accelerat puternic pe final de an, în ultimul trimestru, când a vândut mai multe telefoane decât în restul anului.

Potrivit raportului, Nokia a vândut 4,4 milioane de smartphone-uri, obținând o cotă de piață la nivel global de 1% și plasându-se pe locul 11. Rezultatele finlandezilor sunt mici în comparație cu vânzările giganților Apple, Samsung și Huawei sau companiilor chineze precum Vivo, Oppo sau Xiaomi.

Dar în comparație cu restul pieței, telefoanele Nokia, în doar câteva luni a devenit mai vandabile decât telefoanele altor companii mari care și-au continuat activitatea pe smartphone și în cei doi ani în care Nokia dispăruse.

Astfel, Nokia s-a aflat la capitolul vânzări peste HTC, Sony, Google, Alcatel, Lenovo, OnePlus, Gionee, Meizu, Coolpad și Asus.

Mai mult, compania a reușit performanțe notabile în anumite piețe. De exemplu, în Marea Britania a fost pe locul 3 în ultimul trimestru, iar în Rusia, Vietnam și piețele din Orientul Mijlociu a intrat în Top 5.

Compania a continuat să vândă bine și telefoane clasice. În ultimul trimestru, potrivit Counterpoint aproximativ 20,7 milioane de unități au fost vândute la nivel global, HMD Global fiind la acest capitol pe locul 6 în lume, cu o cotă de 5%. Nu este rău pentru o companie care a apărut pe piață în urmă cu un an.

Oficialii de la Nokia și HMD Global nu pot decât să fie recunoscători pentru atașamentul fanilor brandului finlandez. Chiar și după doi ani de absență fani Nokia nu și-au uitat brandul preferat de telefoane.