Zynga scoate de pe piata 11 jocuri

33

Ca parte a reducerilor de costuri anuntate in noiembrie 2012, Zynga a retras de pe piata 11 jocuri, inclusiv PetVille si Mafia Wars 2. Compania a declarat ca doreste sa isi concentreze resursele pe jocurile cele mai de succes si fie va scoate de pe piata celelalte jocuri fie va restrictiona accesul unor utilizatori noi la ele.

Vampire Wars, Treasure Isle si FishVille au fost scoase de pe piata pe data de 5 decembrie 2012, urmate de Montopia pe 21 decembrie si PetVille si Mafia Wars 2 pe 1 ianuarie 2013. De asemenea, Mafia Wars Shakedown, ForestVille, Mojitomo si Word Scramble Challenge au fost eliminate din magazinul cu aplicatii. Jocul Indiana Jones Adventure World nu mai permite accesul unor utilizatori noi si va fi retras definitiv pe 14 ianuarie 2013.

Totusi, Zynga ofera o clarificare utilizatorilor care au investit timp si bani in jocurile care vor fi retrase.  Spre exemplu: “Apreciem participarea dumneavoastra la PetVille care a permis jocului sa devina un loc distractiv de a-ti intalni prietenii si de a concura cu ei. Instiintarea continua cu: “Fiind un jucator loial de PetVille, sunteti eligibil pentru pachetul unic complementar oferit ca bonus intr-unul dintre jocurile CastleVille, ChefVille, FarmVille 2, Mafia Wars sau Yoville.”

Utilizatorii care obisnuiau sa foloseasca alte jocuri, cum ar fi Mafia Wars Shakedown, sunt indrumati sa contacteze Serviciul cu Clientii de la Zynga pentru posibile despagubiri. Dar, acest lucru nu este suficient pentru unii dintre utilizatori. “Eu si fiul meu care sufera de autism a, jucat PetVille timp de doi ani. Era ceva ce puteam face impreuna si ne facea foarte fericiti.”, spune un utilizator. “Mi-ar placea ca voi (n.r – cei de la Zynga) sa fi putut vedea lacrimile care ne curgeau amandurora pe obraji atunci cand ne-am jucat pentru ultima data.”

Masura de retrage produsele Zynga de pe piata vine ca urmare a incercarii reducerii costurilor. Tot pentru a economisi bani, compania a efectuat peste 100 de concedieri si a inchis numeroase birouri. Chiar si asa, Zynga sustine ca o actiune a companiei valoreaza cam jumatate din cei 10 dolari cu care se vindea anul trecut pe bursa.

 


Sursa: TGDaily