Zynga a cumparat November Software

12

Producatorul de jocuri Zynga a anuntat ca a cumparat November Software. Aceasta miscare poate parea  destul de surprinzatoare avand in vedere profiturile slabe inregistrate in ultima perioada de Zynga si faptul ca firma a concediat numerosi angajati. Se pare, insa, ca Zynga a cumparat November Software inca din primavara, dar nu a facut acest lucru public pana acum.

Noua achizitie a companiei demonstreaza inclinatia din ce in ce mai evidenta catre categoria de utilizatori de jocuri de tip mediu – adica aceea care au calculatoare cu performate acceptabile, nu foarte avansate, dar nici foarte slabe. Acest tip de utilizatori tind sa se joace in browser mai mult timp, ceea ce inseamna ca Zynga si-ar putea mari profiturile. Strategia ar putea da roade, tinand cont cei de la November Software  au inceput dezvoltarea  unui nou joc, sub atenta supraveghere a Zynga.

Noul joc se numeste Battlestone, dar, in afara de denumire, nu se stiu alte detalii despre acesta. Daca Battlestone va avea succes, este posibil a Zynga sa urce mult in ierarhia companiilor de profil. Cei mai multi utilizatori ai jocurilor Zynga le-au abandonat si au migrat catre dispozitivele mobile. Acesta este unul dintre motivele pentru care compania inregistreaza pierderi seminificative.

Indiferent care va fi rezultatul noilor masuri luate de Zynga, un lucru este clar: compania trebuie sa isi schimbe strategia, altfel risca sa piarda totul. Repozitionarea catre jocurile de tip mediu poate fi solutia salvatoare pentru companie, insa, doar timpul va spune daca Zynga va reusi sa se redreseze.

 

Sursa: SlashGear