Zvon: Apple ar pregati mai multe modele iPhone ieftine

13

Un producator de componente a declarat pentru publicatia Electronista ca Apple pregateste mai mult decat un singur model de iPhone mai ieftin. Speculatii privind lucrul la un iPhone “low cost” au existat in ultimul an, insa informatia nu a fost niciodata confirmata de catre Apple.

Noile modele mid-range de iPhone ar putea fi vandute la un pret nesubventionat de operatorii de telefonie de 330-400 de dolari.

Apple pierde in continuare teren in fata Android pe pietele emergente, dominate de pre-paid, un model de iPhone mai ieftin putand concura cu terminalele ce ruleaza Android ce pot fi gasite la preturi accesibile. Samsung a dominat piata smartphone-urilor in ultimul an, investind foarte mult in promovare, cu un buget de marketing ce a depasit cheltuielile unor companii ca Apple, Coca-Cola, Microsoft si HP la un loc.

Sursa nu a precizat nici o data pentru lansarea acestor modele mai ieftine, ce vor avea aproximativ aceeasi configuratie ca si modelele high-end insa vor fi fabricate dintr-un material mai ieftin, cel mai probabil plastic.

Πηγή: Electronista