ZTE va lansa primul sau terminal Firefox OS in urmatoarele luni

14

 

Intr-un interviu acordat celor de la Reuters, purtatorul de cuvant al companiei a declarat ca ZTE va lansa primul sau terminal bazat pe Firefox OS undeva spre sfarsitul acestui an sau inceputul anului viitor. In acest moment, compania are un portofoliu in care se regasesc preponderent terminale Android, platforma Windows Phone 7 fiind folosita pentru modelul Tania si fiind promisa si o lansare a unui model nou cu Windows Phone 8. Compania doreste insa o extindere a optiunilor oferite clientilor iar Firefox OS a fost considerata o platforma suficient de interesanta pentru a semna un parteneriat cu Mozilla si a demara proiectarea unui model special.

Firefox OS este un sistem de operare destinat terminalelor mobile care nu doreste sa aduca si o noua platforma pentru dezvoltarea aplicatiilor, ci sa fie doar o poarta exclusiva catre aplicatiile Web. La fel ca Android pe vremea cand era doar un proiect in fasa sau Chrome OS, Boot to Gecko va oferi doar un kernel, drivere si nivelul de abstractizare hardware (Gonk) necesar pentru pornirea unui mediu grafic HTML5 (Gaia) si mediul pentru rularea aplicatiilor care este bazat pe motorul de randare Gecko si o serie API-uri Web publice.

ZTE, alaturi de Alcatel, au fost primele companii care si-au anuntat intentia de a dezvolta terminale mobile Firefox OS, aceseta urmand sa fie destinate, in general, pietelor in curs de dezvoltare.

 

Sursa : orange.ro