ZTE si Foxconn vor cotiza catre Microsoft pentru dispozitivele cu Android

23

ZTE, al patrulea cel mai mare producator mondial de telefoane mobile din lume, va licentia de la Microsoft o serie de brevete utilizate in dispozitivele cu Android.

Stirea vine dupa ce saptamana trecuta Microsoft a semnat un accord asemanator cu gigantul Hon Hai (Foxconn), cel mai mare contractor din lume, care asambleaza 40% din produsele electronice vandute la nivel mondial.

In urma acestor intelegeri, Microsoft spune ca acum 80% din telefoanele Android comercializate in SUA sunt acoperite de acorduri de licentiere pentru brevetele sale.

Microsoft insista de cativa ani ca sistemele de operare Android si Chrome OS ii incalca proprietatea intelectuala. Google a replicat spunand ca Microsoft “santajeaza” producatorii si ca este o frana pentru inovatie.

Pe de alta parte, desi sistemul de licentiere a Android este “infloritor”, sistemul de operare Windows Phone dezvoltat de Microsoft nu are decat o cota de piata de 3-4% la nivel mondial. Mai mult, compania face mai multi bani din Android decat din propria platforma.

Πηγή: ArsTechnica