ZTE a lansat primul smartphone care ruleaza Mozilla Firefox OS

18

Primul smartphone care va rula sistemul de operare Mozilla Firefox este disponibil de astazi la retailerii spanioli. Mozilla a primit suport din partea operatorilor de telefonie mobila, platforma mobila deschisa HTML 5 fiind asteptata sa fie un challenger real pentru Android care domina piata smarphone-urilor entry level.

Platforma Mozilla Firefox a fost destul de atractiva pentru producatorii mai mici de telefoane cum ar fi ZTE sau Alcatel care s-au grabit sa construiasca smartphone-uri care sa foloseasca sistemul. Primul producator care a lansat un smartphone Mozilla Firefox a fost ZTE. Telefonul este disponibil incepand de azi prin Telefonica la un pret de 69 de euro (pret ce include si 30 de euro credit pentru clientii pre-pay).

Lansarea telefonului special creat pentru pietele emergente in Spania nu ne mira datorita situatiei economice cu care se confrunta ibericii, somajul printre cei tineri atingand cifre record.De la anuntarea sistemului de operare Firefox OS in luna februarie a acestui an dezvoltatorii de aplicatii au inceput sa fie interesati de platforma open source.

ZTE Open are un ecran de 3,5 inch cu rezolutie 480×320 pixeli, o camera de 3,2 megapixeli, 256 MB de RAM si memorie flash de 512 MB extinsa cu un card micro-SD inclus in pachet de 4GB. Specificatiile nu impresioneaza utilizatorii de smartphone insa pretul cu siguranta ii va castiga pe consumatorii entry-level.

Πηγή: TechCrunch