Youtube suporta acum redarea materialelor video cu 60fps in Chrome si Safari

16

Youtube a inceput sa redea materiale vide in format fullHD cu 60 de fps. Aceasta reprezinta o veste foarte buna mai ales pentru cei care doreau sa vada materiale video din jocul Mario Kart 8. Compania a anuntat inca din iunie ca va introduce acest mod de vizualizare.

 

“Inregistrarea ta din jocurile video la o rata de improspatate a cadrelor extrem de mare va putea avea curand aceeasi calitate pe Youtube ca cea pe care o are atunci cand te joci, pentru ca vor fi introduse optiunile de 48 fps si 60 fps in lunile urmatoare”, notau in vara cei de la Youtube.

 

Desi cei de la Youtube nu au anuntat oficial introducerea noii optiuni, un site de specialitate a sesizat schimbarea la unul dintre materialele video Mario Kart 8. Site-ul mai noteaza ca, pentru a putea vizualiza materiale in format 60fps, utilizatorii trebuie sa foloseasca browserul Chrome, iar un alt site mentioneaza ca si browserul Safari 8 este capabil de aceleasi performante. Desigur, utilizatorii vor avea optiunea de redare in format 60fps, dar vor trebui sa seteze calitatea la 720p sau 1080p HD.

 

Introducerea acestei capabilitati vine la scurt timp dupa ce Youtube a anuntat ca utilizatorii PlayStation 4 vor putea posta materiale video din jocuri cu ajutorul butonului Share de pe controllerul DualShock. Iata si un material video de pe Youtube redat la 60fps. Diferenta este imediat sesizabila:

 

 

Πηγή: The Inquirer