YouTube Rewind 2014: Care au fost video-urile preferate ale romanilor in 2014

33

Cine e grasuta, Sunt un cocalar, #VALOAREDAIAMARE, In Padurea cu Alune sau regizatul FIRST KISS sunt cele mai populare videoclipuri pe Youtube in Romania, conform topului YouTube Rewind 2014. Iglesias, Velea si Katy Perry au cele mai populare trei videoclipuri oficiale. Nu in ultimul rand, la nivel global, cele mai populare videoclipuri au fost Mutant Giant Spider Dog, Devil Baby, yoga-ul facut de iPhone 6 si, din nou, FIRST KISS.

 

Ca o mica interpretare, romanilor le-a placut sa vada oamenii atent alesi sa se sarute, fara sa creada ca sunt modele angajate, deci oamenii spera la dragoste ca-n filme. Despre grasute, cocalari si valoarea, preferinta pentru a face haz de necaz sau pentru a rade de celalalt au adus numarul mare de vizualizari.

 

E de admirat ca Velea si-a gasit locul intre Enrique Iglesias si Katy Perry, ca sa nu mai spunem ca in topul 10 al acestei categorii, videoclipurile oficiale, se numara si melodia epileptica 30 de Grade, What’s UP a celor de la Taxi sau Wiggle. Justificarea, speram noi, este ironica. Cu cat melodia este mai neinspirata, prelucrata, goala de continut, cu atat iti ramane mai pregnant in cap si te face sa o cauti pe YouTube ca sa ai de ce sa razi apoi.

 

YouTube este, in mare parte, o sursa gratuita si mereu la indemana de distractie si relaxare, care te pune la curent cu lumea pe care nu esti curios sa o descoperi altfel. De aceea, un caine-paianjen-mutant gigant sau un bebelus posedat va atrage mereu spectatori. Evident, asta nu ar fi fost posibil fara puterea enorma a share-ului pe retelele sociale, unde este vorba de alte comportamente de consum.

 

Priviti clipul retrospectiv de mai jos facut de Google pentru incheierea anului YouTube din 2014. Chiar daca nu apar secvente din videoclipurile populare la noi, va puteti da seama ca situatia nu sta altfel la nivel global.