Youtube penalizeaza casele de discuri care fac vizualizari false

18

Vi se pare ca videoclipurile preferate de pe Youtube au, brusc, un numar mai mic de vizualizari decat inainte? Nu va ingrijorati, nu este doar imaginatia dumneavostra. Google a eliminat recent peste 2 miliarde de videoclipuri incarcate de firme mari ca RCA, Sony si Universal.

Aceasta masura rusinoasa pentru numele mari implicate a fost luata ca urmare a faptului ca Youtube a descoperit ca unele case de discuri incheiau acorduri cu servicii ca Fiverr. Fiverr este specializat in promovarea falsa a continutului, marind astfel foarte mult numarul de vizuaiizari.

Aceasta practica intra in contradictie directa cu regulile de folosire a Youtube, care mentioneaza clar: “cumpararea sau pacalirea abonatilor, numarului de vizualizari sau a oricarei alte optiuni a canalului video”  sunt incalcari ale termenilor si conditiilor de folosire.  “Daca vizualizarile pentru un anumit videoclip vor fi considerate ca fiind marite artificial – fie ca acest lucru este rezultatul spam-ului, malware-urilor sau altor actiuni neinitiate personal de catre utilizator – materialul repectiv si canalul aferent ar putea fi suspendate.

Ca urmare a aplicarii acestor prevederi, canalul celor de la Universal a pierdut peste 1 miliard de vizualizari. Vizualizarile Sony au scazut drastic de la 850 de milioane de vizualizari pana la 2.3 milioane de vizualizari. Si RCA a inregistrat o scadere accentuate, dar nu atat de dramatica – de la 159 de milioane de vizualizari la 120 de milioane de vizualizari.

Publicatia Billboard sustine ca scaderea brusca a numarului de vizualizari ar putea avea o cauza mult mai putin controversata. Billboard este de parere ca scaderea numarului de vizualizari este un efect al mutarii materialelor video pe conturi VEVO.

Pana in acest moment, Google nu a facut nicio declaratie oficiala cu privire la acest subiect.

 

Sursa: The Verge