YouTube atinge un miliard de utilizatori unici lunar

14

Google a anuntat ca YouTube a atins un miliard de utilizatori unici lunar. Site-ul de video sharing infiintat acum 8 ani a creat comunitati in jurul sau, unul din doi internauti accesand site-ul macar o data pe luna.

Cel mai popular site de video a sarbatorit anul trecut “Gangnam Style”, primul clip care a depasit un milliard de vizualizari.

YouTube a crescut foarte mult in ultimii ani, cu siguranta si datorita adoptiei de smartphone-uri si alte terminale mobile, statisticile date publicitatii anul trecut anuntand peste 4 miliarde de ore de video vizualizate in fiecare luna pe YouTube si  72 de ore de video incarcate pe site in fiecare minut. Conform acelorasi statistici 70 la suta din traficul de pe site vine din afara Statelor Unite.

Cu siguranta aceste cifre au mai crescut in ultimele luni, Google continuandu-si strategia de expansiune a serviciului sau de video. Compania arata un interes deosebit pentru Orientul Mijlociu, extinzandu-si programul de parteneriat in Egipt, Arabia Saudita si Emirate. Asia reprezinta o provocare pentru YouTube, site-ul fiind in continuare blocat in China.

Πηγή: The Next Web