Youtube ar putea introduce abonamente din primavara

14

Youtube ar putea incepe sa vanda abonamente pentru anumite canale si se pare ca a demarat discutiile cu unii dintre producatori, pentru implementarea acestui sistem. Adoptarea abonamentelor ar transforma Yotube intr-un competitor pentru serviciile similare ca Netflix (care are deja peste 30 de milioane de abonati) si Hulu.

Potrivit AdAge, Youtube a cerut producatorilor de continut  sa isi trimita planurile tarifare pentru sistemul “plata per canal”, sistem care va costa utilizatorii intre 1 si 5 dolari pe luna.  Materialul pe care producatorii il posteaza poate include arhive de continut, tutoriale si preview-uri pentru evenimentele live sau programe conventionale.

La lansarea sistemului de abonamente ar putea fi disponibile aproximativ 25 de canale la care utilizatorii sa se poata abona, iar veniturile provenite de la acest serviciu se vor imparti ca si pentru  veniturile provenite din anunturile publicitare, adica 45%-55%. Producatorii de continut la care utilizatorii se pot abona pot, de asemenea, sa introduca anunturi publicitare in interiorul materialelor.

Parteneri potentiali pentru serviciul de abonamente Youtube nu au fost numiti, insa este foarte posibil sa fie include Machinima, Maker Studios si Fullscreen, care deja colaboreaza cu Youtube. In trecut, Youtube a sugerat ca la serviciul retelei pot lua parte si companiile mici de cablu care nu pot strange o audienta suficienta pentru abonamentele TV pentru a cere impunerea unor servicii de distributie.

In 2011, Youtube a facut o investitie de 100 de milioane de dolari in programare originala, introducand peste 100 de noi canale. “Pentru oamenii din publicitate, aceste canale vor reprezenta un nou mod de a angaja si atinge publicurile lor globale”, a declarat conducatorul diviziei globale de parteneriate a Youtube, Robert Kyncl.

 

 

Sursa: TGDaily